Welkom bij de Bourgezondiër

Eetcoach voor volwassenen & gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met (beginnend) overgewicht 

Recepten


Slaap-thee van Lekker Pûh!!!

Goede slaap, iets wat we allemaal willen en wat ook nog eens bijdraagt aan je gezondheid. Wil jij een goede nachtrust voor jou en je kinderen? Probeer dan eens dit recept voor heerlijke slaapthee. 

Zelf thee maken naar eigen smaak is super simpel, snel en gezond. Kies een mengel van je kruiden die je lekker vindt en voeg er kokend water toe.

Veel kruiden hebben naast een lekkere smaak ook een gezonde werking. Neem nou bijvoorbeeld kamille. Kamille werkt rustgevend voor je hoofd en heeft een ontspannend effect op het lichaam. Een uiterst geschikt kruid om goede slaapthee van te maken.

De Lekker Pûh slaapthee:
eetlepel kamille kruiden per beker
beker kokend water
sinaasappel
Water om te koken

Ook nodig: Een zeef

Zo maak je het!
1. Kook het water en schenk het in een beker of glas.
2. Doe er 1 eetlepel kamille bij.
3. Schil de sinaasappel en snijd deze in stukjes. Laat de stukjes meetrekken in het gekookte water om de thee op een natuurlijke manier te zoeten.
4. Laat het geheel 5 minuten trekken.
5. Schenk het door een zeefje in een ander glas.
6. Geniet van de rustgevende zoete thee en welterusten voor daarna.

Kijk nog wel even op YouTube video over slaap en waarom het zo belangrijk is!

https://youtu.be/k02YDaf-G38





Halloween recepten

De herfst, een heerlijke tijd om lekker te koken samen! Nu halloweer er aan komt zijn, vraagt dit natuurlijk om griezelrecepten. 

Spook-pannenkoeken!

Deze gezond variant op pannenkoeken vereist alleen wat creativiteit, maar het recept is super simpel!

 

Wat heb je nodig:

  •        1 grote mok volkorenmeel
  •        1 grote mok halfvolle melk
  •        1 ei
  •        Een scheutje olijfolie
  •        Eventueel een snufje zout

 

Gooi alle ingrediënten in een grote kom en roer met een mixer of garde door elkaar. Als het beslag nog wat te dik is kun je er eventueel nog wat melk aan toevoegen. Herhaal het recept naar gelang je genoeg beslag hebt.


Giet vervolgens het beslag in een lege sausfles. Doe wat olie in de pan en knijp met de sausfles en teken in de pan een spookvorm, dit vereist misschien wat oefening. Bak de spookpannenkoeken gaar aan twee kanten.

Versier de spookpannenkoeken met wat vers fruit (appel, druif, aardbeien) of wat lekkere rozijntjes.

Opeten op eigen risico…. 

 

Griezelig gevulde paprika’s! 

Deze paprika’s zijn bijna te eng om op eten!! Voor vier personen heb je het volgende nodig:

  •    4 paprika’s
  •    300 gram gehakt
  •    2 uien
  •    2 teentjes knoflook
  •    125 gram champignons
  •    1 courgette
  •    4 rijpe tomaten
  •    Italiaanse kruiden naar smaak
  •    Peper en zout naar smaak
  •    Geraspte 30+ kaas

Hoe te bereiden?

  •   Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  •   Onthoofd de paprika’s en verwijder de zaadjes
  •   Maak aan een kant van de paprika twee enge ogen, een mondje en een neus. Maak ze zo eng als dat je kan!
  •   Bak het gehakt rul in de pan samen met het ui en de knoflook en kruiden.
  •   Snij de champignons en courgette in kleine stukken en voeg toe in de pan en bak ze gaar.
  •   Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg ook deze toe in de pan.
  •    Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s
  •   Doe de geraspte kaas bovenop het gehaktmengel
  •   Zet de paprika’s in de oven voor 20 minuten.

   Lekker met wat zilvervliesrijst of volkoren couscous!

   Griezel smakelijk!! 




Herfst recepten

Appelchips! 

Heerlijk voor een regenachtige herfstmiddag om op te smikkelen bij een fijne film! Wat heb je nodig

  •    Appels
  •   Een mandoline, dunschiller of aardappelschilmesje
  • Een mandoline, dunschiller of aardappelschilmesje

  • 2 bakplaten met bakpapier
  • Een beetje kaneel

 

 

Hoe te bereiden?

Boor het klokhuis uit de appel als je een appelboor hebt en/of snijd de appels, met of zonder schil, in dunnen plakjes en verwijder de pitjes.
Dep de schijfjes met keukenpapier zodat ze iets droger de oven in gaan.
Leg de schuifjes op de bakplaten en verwarm ze 2 tot 2 ½ uur in de oven op 100 graden.
Als ze uit de oven komen bestrooi je ze met een beetje kaneel en laat je ze even afkoelen.