Welkom bij de Bourgezondiër

Eetcoach voor de levensgenieter

Over de Bourgezondiër

De wat? De gezonde Bourgondiër- ofwel een Bourgezondiër. Een combinatie die niet kan? Ik geloof dat genieten van eten en gezond eten hand-in-hand kunnen gaan. Genieten op een gezonde manier, met af een toe een bewuste uitzondering.


Mijn naam is Kristel Reijnen, (kinder) gewichtsconsulente en medisch bioloog.  Ik ben al jaren actief op het gebied van gezondheid, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied.  Zelf ook wat kilo's te zwaar geweest en hierna het roer omgegooid naar een gezondere levensstijl. Ik doe dit werk niet omdat ik vind dat iedereen maat 36 moet zijn, ik doe dit werk wel omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een gezond en energiek leven.  Daar help ik graag mensen bij, die hulp kunnen gebruiken. Het is nu eenmaal zo, als je gezonder eten en meer beweegt, dat je over het algemeen ook veel beter in je vel zit en minder snel last krijgt van klachten en ziektes. 

Ik geloof niet in diëten, dat heb ik zelf ook nooit gedaan omdat ik teveel van eten hou. Wel ben ik, toen ik wat kilo's kwijt wou, bewuster gaan eten. Wat vind echt nou echt lekker? Wat kan ik eigenlijk wel missen wat ongezond is?  Hoe kan ik ongezonde dingen wat gezonder maken? Bewust eten zorgt ook voor bewuster genieten. Ook ben ik meer gaan bewegen, wat in mij geval best een uitdaging is vanwege wat lichamelijke klachten. Ik ben eigenlijk vanaf mijn jeugd al een bouwpakket met elke keer een mankement op een andere plek. Maar ook hier kijken ik bij mezelf, en bij mijn cliënten, naar de mogelijkheden binnen de grenzen. 

Als kinder-eetcoach begeleid ik gezinnen. Ik leer kinderen en ouders zelf gezonde keuzes te maken door ze basiskennis aan voeding te geven en door het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten. Want voor wie is het niet moeilijk om al het lekkers te weerstaan op een verjaardag? Zeker als iedereen om je heen het wel naar binnen werkt? Kinderen sterk in hun schoenen leren staan geeft ze zelfvertrouwen waar ze hun hele leven plezier van hebben. 

Voor ouders is het niet altijd makkelijk om kinderen gezond op te voeden. De supermarkt ligt vol met producten met valse gezondheidsclaims, verleidingen zijn overal om ons heen en de maatschappij is ingericht op makkelijk en snel eten. Als je zelf een drukke baan hebt, kan het behoorlijk uitdagend zijn om alle ballen in de lucht te houden. Als ouder faal je daarom ook niet als je kind te maken krijgt met overgewicht, en soms is een stok achter de deur of wat extra informatie alles wat nodig is.   

Ik leer ouders en kinderen weer in hun kracht te staan. Met de methode van Lekker Pûh!!! kan ik je handvatten geven voor een gezondere leefstijl binnen het gezin. Geen wijzend vingertje, geen strijd, maar gewoon praktische tips, kennis en informatie zodat jullie het zelf op jullie manier anders kunnen gaan doen. Wil je meer weten over de methode die ik gebruik?  Klik dan hier.

BGN geaccrediteerd

De Bourgezondiër is BGN geaccrediteerd. BGN is de Beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland. Door deze accreditatie worden door sommige verzekeraars de consulten (deels) vergoed. Vraag voor meer informatie dit na bij de zorgverzekering. Voor meer informatie over de tarieven, klik hier.